Régi lakóház átalakítása üzlethelyiségekké

Megbízó a háború előtt létesült, szép, patinás lakóház 2 db üzlethelyiséggé történő átalakítását, valamint a régi épület bővítését, korszerűsítését kérte a Vác belvárosának szélén lévő, sűrű, utcafrontos beépítésű ingatlanon.  (2011)

helyszínrajz
helyszínrajz

Az ország nagy mennyiségű korszerűtlen épületállománya és az építőipar nehéz helyzete miatt egyre több épületátalakítással kell foglalkozni az építészeknek. Ez a meglévő épületrészek gondos felmérésével és a szerkezetek vizsgálatával kezdődik, hogy milyen állapotban is vannak pontosan, alkalmasak-e a továbbépítésre.

udvar madártávlatból
udvar madártávlatból

Az ilyen szép, régi, míves épületek továbbgondolása örömteli munka, megtisztelő az építésznek. Eme díszes homlokzathoz szerintem legfőképp valami igen dísztelen folytatás illik, hogy a két rész kontrasztjával egyensúlyt képezzen.

Alaprajzot szándékosan nem raktam a cikkhez, hisz azt speciális igények szülték. Az emeleti szinten raktár és iroda kapott helyet, s egy második ütemben készül csak majd el.

délnyugati homlokzat
délnyugati homlokzat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..