Mennyit ér egy jó építész?

Sebestyén Balázs háza

Diósd a Budapesti agglomeráció egy gyorsan fejlődő, mondhatni divatos települése, sok új ház épül itt. Az egyik  közülük az év háza lett 2008-ban. Tervezője Szentgyörgyi László. A ház tényleg nívós alkotás: letisztult, modern vonalvezetésű, időtálló.

Ezt a házat 129 millióért hirdették meg eladásra. A közismert műsorvezető vette meg. Elmondása szerint meglátta a hirdetést a neten és beleszeretett, hiába volt az ára ilyen borsos, inkább hitelt vett fel.

Valószínűleg nem is kellet az eladónak sokat várni a vevőre. Pedig a Blikk szerint 360 m2-es ingatlannak több, mint 350e Ft-ba került négyzetmétere!

Másik családi ház ugyanott

Ezen a környéken ugyanilyen méretű ház ára fele Balázs házának, pedig ez is szinte új,  igényes és szép mészkőburkolattal is rendelkezik!

Mennyit is ér akkor egy jó építész?

Egy lakás árán 10-50 milliót nyerhet vagy bukhat az ember! Mi ez a hozzáadott érték ahhoz a tervezési díjhoz képest, amivel esetleg egy profi építész többe kerül egy átlagoshoz képest?

Persze a legtöbben nem azért építkeznek, hogy aztán eladják, hanem saját részre. Mindenki szeretne a lehető legjobb körülmények közt élni. Itt nem csak a pénzre gondolok! Egy szép modern, világos, tágas térérzettel bíró házat, tele az életet megkönnyítő trükkökkel szinte ugyanannyiból fel lehet építeni, mint egy átlagosat!

Ilyet viszont nem tud akármelyik építész sajnos. Megéri az a kis többletösszeg tervezésnél, mivel a ház felépülte után már késő változtatni!

Mennyit ér egy jó építész? 1. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..