A második Nyár utcai ház

Visszaigazolás az építésznek, de talán mindenkinek, ha tovább ajánlják.

A korábban szerelt Vác belvárosban található Nyár utcai házzal szemben ugyanolyan ikres beépítésű telkek találhatóak. Itt kaptam a megbízást ajánlás útján az ikres kockaház átépítésére és felújítási terv készítésére.

.

SNV80595jjk
meglévő helyzet az utca felől

.

Itt kevesebb pénzből kellett gazdálkodni, a meglévő pince is nagyobb volt, így a lehetőségek mérlegelése után a 60-as évek végén épült kockaház felújítása és kisebb átalakítása volt csak a faladat.

A megbízó szintén fiatal pár, ahogy előbbi esetben. Itt a tetőtér kialakítására csak később kerül majd sor.

Meglévő előszoba válaszfalait elbontva kialakult egy nagy konyha-étkező-nappali tér, mely az új teraszajtóval világossá és tágassá varázsolja a belső teret.

.

modern alaprajz
Az első, a modern változat alaprajza

.

Rögtön két tervváltozat is készült. Egy modernebb és egy hagyományosabb kinézetű. A bemutatást kezdeném a modernnel. Eme változatban egy vízálló gipszkarton borítású előtető épül az épület elé és kap egy plusz előszobát, valamint a pince is kibővítésre kerül a kert felé és tetején helyezkedik el majd a terasz.

 .

16
bejárati rész

 .

7
kert felőli oldal

.

Az előtető élén rejtett csatorna fut végig. Fedése állókorcos fémlemez fedéssel készül.

.

jo3
pince kibővült és új lejáratot kapott

.

Ezen változat nagyon tetszett a fiatal megbízóknak, aztán végiggondolván a nem tucat épületszerkezetek kivitelezéssel járó veszélyeket és esetleges többlet költségeket, inkább a másik, olcsóbb, hagyományosabb változatot választották.

08j
hagyományos változat az utca felől

Utólag belegondolva így talán harmonikusabb az épület. Itt a komplett tetőszerkezet átépítésre került, mert az időközben érkező második gyermeknek miatt szükségessé vált a családi ház tetőtér beépítése.

Az alaprajz nem sokat változott, csak helyet kapott a lépcső is.

hagyományos alaprajz
hagyományosabb változat alaprajza
Udvar 2
nézet a kert felől

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..