Régi épület bővítése Vác belvárosában

Régi épület bővítését, teljes emeleti szint ráépítésének tervét kérték a Zichy utcai házzal kapcsolatban. A nem egy időben épült alépítmény és a kedvezőtlen tájolás csak nehezítette a dolgokat. A szoláris hőnyereség miatt is fontos a jó tájolás!

udvar madártávlatból
udvar madártávlatból

A megbízó kész alaprajz koncepcióval érkezett, ami normál esetben nem túl szerencsés, itt mégis az optimális megoldást sikerült megtalálni. Tudni kell, egy jó építész sokkal szélesebb látókörben szemlél, mint egy laikus ember, érdemes megbízni benne. Itt annyira sok volt a kötöttség, hogy abból szinte csak ez az alaprajz adódhatott.

új emeleti szint alaprajza
új emeleti szint alaprajza

A sarok gyenge bevilágítottságát nagy tetőablakokkal orvosoltam. Oldaluk nem függőleges, hogy rajtuk keresztül a napfény szabadon áramolhasson a padlóig. A jó természetes megvilágítás és a fény nagyon fontos!

bevilágító
bevilágító

Bónuszban még belső látványok is készültek a tervhez.

étkező
étkező
konyha
konyha
nappali
nappali

A nagy nappali is megbízói kérés volt és révén fix az alapterület, vagy a hálószoba, vagy a nappali kapta volna azt a helyet.

A lépcsőnek viszont egy viszonylag csekély alapterület állt rendelkezésre, ennek ellenére egy kényelmes húzott egykarú lépcső készült. Itt jegyzem meg, hogy annyi elrontott lépcsőt láttam már itt-ott, már tervszinten is! A túl nagy, 17 cm feletti fellépők kényelmetlenek, az ilyen lépcsőkön fárasztó felmenni!

Fontos, nem az építészen kell spórolni, mert a jó munkának megvan az ára sajnos.. Viszont ez a befektetés többszörösen megtérül!

főépítész úr ezen látvány szerint kicsit módosítani kérte az utcai homlokzatot
főépítész úr kicsit módosítani kérte az utcai homlokzatot

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..