Modern, divatos városi sportcsarnok

Városi sportcsarnok Podčetrtek, Szlovénia
építészet: Enota      

A városka főútja mellett található ez a multifunkciós sportcsarnok.
Közvetlenül az út mellett fekszik, bejárata is erre néz.

A sportcsarnok homlokzati fémlemezeibe belemart virágmotívum a népi építészetre emlékezik.Bár a vágási technológia viszonylag új (CNC), viszont már egyáltalán nem olyan drága és elérhetetlen, mint korábban.

05 enota-podcetrtek-sports-hall

Eme könnyed, finom virágmotívumok teszik játékossá a nehéznek tűnő monolitikus tömeget. A kedves mintákkal áttört falszerkezeten este kiszűrődő fény előrevetíti a kisvárosi sportcsarnok másodlagos funkcióját.

04 enota-podcetrtek-sports-hall

06 enota-podcetrtek-sports-hall

Bár elsődlegesen sporttevékenységre tervezett, befogadni képes nagy résztvevőszámú kulturális rendezvényeket is. E kettős szerepe határozta meg az épület tervezését. A bejárat előtt a látogatók állandóan “vörös szőnyegen” mehetnek be a rendezvényekre.

03 enota-podcetrtek-sports-hall

02 enota-podcetrtek-sports-hall

Az ünnepélyesebb hatás elérése érdekében nagyobb súlyt fektettek az épület megvilágítására. A filterszerűen áttört homlokzat a fényt beengedi, ám a közvetlen erős napfénytől azért megvédi a játékosokat. Finom rajzolatuk a játéktérre vetülve szemet gyönyörködtető, este pedig a rajtuk kiszűrődő fény ragyog a külső környezet sötétjében és erősíti az épület vonzerejét.

07 enota-podcetrtek-sports-hall

Szívesen terveznék én is hasonlót.

Kérem, hívjon, ha érdekli: 06 30 950 57 51

09 enota-podcetrtek-sports-hall

11 enota-podcetrtek-sports-hall

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..