Hegyi étterem 2250 méteren

Pályázat nyertes – Reisseck Top Terminál
építészet: Zechner és Zechner

Az ívet a legtöbben szépnek, naturálisnak látjuk, s ez az ember természettel való szerves kapcsolatában gyökerezik, illetve tágabb értelemben erről szól az organikus építészet.

A gömbölyded formák nemzetközi divatja vitathatatlan.
Gyorsabb terjedésüket komplikáltabb kivitelezésük, a íves dolgokra még rá nem hangolódott építőipar akadályozza. Ezen kívül persze az építészek is..

Anno Makovecz Imre méltán lett sikeres a tomboló panelkorszak végén, s ez a társadalom elfordulása volt a rideg, csak egyenes vonalakból álló szocreáltól. Az ő építészete a népies hatásokból is merített a természet inspirálta íves formák mellett.

Hegyi étterem 02

Ezt az épületet az osztrák Alpokba álmodták. Az épület kettős funkcióval bír: Egyik funkciója étterem, másrészt a legfelső megállója a Reisseck hegyi vasútvonalnak, az egyszerű odajutást megoldandó.

Az épület úgy lett értelmezve, mint egy épített táj, a szónak nem az eddig ismert értelmében. Alsó része követi a környező táj vonalát és emiatt kő a burkolata is. A “ház” teljesen elkerüli a népi alpesi építészet stílusjegyeit, megoldásaiban inkább érzékeny választ ad a különleges helyreA létesítmény helyiségelosztása a funkciónak megfelelő: Terminál és étterem.

Hegyi étterem 04

A kitett fekvés miatt a kivitelezésre jellemző lesz a szállítható méretűre előregyártott elemek nagyarányú használata és azok helyszíni összeszerelése. A fűtés és melegvíztermelés napkollektorokkal történik majd.

Hegyi étterem 03

Hogy tetszik?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..