Mennyit ér egy jó építész?

Az építészen több múlik, mint gondolná..

Ha építés előtt áll, most álmai otthonát tervezi. A rávalót valószínűleg hosszú éveken át gyűjtögette. Egy kortárs álomházban szeretne élni vagy valami másban? Ahol a következő 10-50 évet fogja tölteni!

… Milyen terekkel, térkapcsolatokkal, légtéraránnyal rendelkezik?

… Milyen világos, designos, mit lát az ablakból kinézve?

… Olyan hely, ahová mindig örömmel tér haza?

… Kényelmesen, praktikusan, jól használható, energiatakarékos?

… Ha vendégeket fogad, elismerő, csodálkozó pillantásokkal találkozik?

07j

Most azt gondolhatja, hogy mindez rengeteg pénz. Való igaz, építkezni nem olcsó, viszont egy jó építész sok tervezési trükköt ismer, hogy csekélyebb rendelkezésre álló összeg esetén se kelljen lemondani az álomházról! Tudja hogy min lehet spórolni, hogyan hozzuk ki a körülményekből a legjobbat! Sok dolog nem pénzkérdés!

02jj

Saját ház

Abban a szerencsében volt részem, hogy egy ideig olyan házban élhettem, amit magam terveztem. A szüleim házáról van szó.

Használata közben meggyőződhetek róla, hogy anno jól döntöttem, de szembesülök a terv hibáival is. Első “éles” tervem volt, nem is önállóan terveztem. Az ismeretem kevesebb volt a mainak és azokat is csak elméletben tudtam. Van ugye a mondás, hogy az első házat ellenségnek, a másodikat a barátnak, harmadikat saját részre kell építeni. Van benne valami.

Mindezek ellenére azért, télen amikor olyan idő van, reggel beköszön nap a hálóablakon, nyáron, mikor már sok lenne, viszont már nem. Ajtókat sem kell nyitogatni a pár lépésre lévő fürdőhöz. Pont a konyhapultra, ahol legjobban kell látni és az íróasztalra vetődik a nappali fény. (oda baloldalról, mert jobbkezes vagyok) Szóval a fények, a színek, a design, hogy mindennek  megvan a helye (ruháknak a hálóhoz közel, cipőknek, kabátoknak az előszobában, szárítónak a mosógéphez közel, szellős helyen, nem tükröződik tv az ablakban stb.)

A fények, a térkapcsolatok és térérzet és még rengeteg dolog, amit a terv tartalmaz majd, ha készítek önnek. A saját, illetve szüleimnek tervezett családi ház óta 40 családi ház tervezésén túl vagyok, aminek nagy része meg is épült!

Szeretne Ön is a lehető legjobban, egy igazi kortárs álomházban élni, amit csak pénzéért kaphat?

Hívjon, hogy megtervezhessem, vagy ha kérdése van a témában!

06 30 950 57 51

A cikkben szereplő fotók saját tervezésű belterek.

 

Olvassa el a folytatást is: Mennyit ér egy jó építész? 2.rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..