Irodaház és bemutatóterem koncepcióterve a Hungária Körúton

Egy ingatlankezelő, fejlesztő keresett meg a telekkel kapcsolatban.

A budapesti Hungária Körút zuglói része szinte teljesen beépült. A tervezési terület, ez a viszonylag csekély méretű telek egy 1910 körüli, klinkertégla burkolatú méretes ház délkeleti oldalán bújik meg. Szinte észre sem venni a körútról, hisz a terület szomszéd magasház kertjének tűnik. Alaposabban megfigyelve vehető észre, hogy ez bizony egy körbekerített, önálló grund.

telek

Az építési telek másik oldalán 50 év körüli 3 szintes lakóházak találhatóak, szembe vele pedig hatalmas, modernebb 10 emeletes irodaház. Több ilyen magasház is található a környéken.

A frekventált rész, a forgalmas út ellenére a HÉSZ kisvárosias övezetnek sorolja a tervezési területet, ezért a szabadon álló beépítés szabályai által megkövetelt oldalkert és az ebből adódó építménymagasság miatt csak roppant alacsony, 7,50 m magasságú ház építhető ide.

irodaház balról

Ezek alapján született meg a képeken látható épület koncepciója. A OTÉK parkolókra vonatkozó előírásainak szigorítása miatt csak szemből, az utca felől lehet megközelíteni az épület alatt elhelyezkedő mélygarázst.

A rámpa korlátozott dőlésszöge, hossza miatt csak 1,50 m-t lehetett lemenni, így a pinceszintnek 1,20 m-t ki kell állnia a terepsíkból. Akadálymentes bejutásra hátul van lehetőség, egy hosszú, épület melletti rámpán végighaladva.

Irodaházacska bal közelről

Most a koncepciótervi szakaszban van az épület, a terv folytatásra vár.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..